Aanscherping hypotheekmogelijkheden lijkt weinig invloed te hebben

Aanscherping hypotheekmogelijkheden lijkt weinig invloed te hebben

Sterke start woningmarkt 2015

Januari is, ondanks de inperking van overheidsmaatregelen en de aanscherping van de hypotheekmogelijkheden, een goede maand voor de woningmarkt gebleken. Er zijn 14.300 woningen verkocht en 201.000 woningen, een recordaantal, bezichtigd. Dat blijkt uit de woningmarktindicator van makelaardij Makelaarsland.

Slag slaan

Afgelopen maand was het de vraag of het consumentenvertrouwen voldoende hersteld zou zijn om dit op te vangen. Volgens Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland, blijven kopers kooplustig, ondanks dat ze nu minder kunnen lenen. “Veel kopers profiteren van de lage rente en verwachten prijsstijgingen. Daarom slaan zij nu hun slag.” Stoopt wijst erop dat de lokale verschillen op de woningmarkt nog steeds groot zijn.

In december werden 132.000 woningen bezichtigd en 14.000 verkocht. Het genoemde aantal verkochte woningen is onder voorbehoud van met name financiering.

bron: financiële redactie De Telegraaf

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod

Opzoek naar een woning?

Schrijf jezelf nu in bij Houdel Makelaardij en reageer op ons actuele aanbod. Wij zullen je per e-mail op de hoogte houden van nieuwe beschikbare woningen, die aansluiten bij je woonwensen.

Schrijf je in